Страници

вторник, 24 април 2012 г.

Китайски зодиак - част 1



Плъх 
Родените през 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020 са Плъх
Хората родени под този знак са много живи, дейни и интелигентни, бързо улавящи потенциала във всяка една ситуация и достатъчно умели, за да приложат идеите си на практика. В ситуации изискващи бърза реакция реагират умело докато останалите се суетят какво да направят и така печелят безспорно предимство домогват до по-широки възможности. Те могат да бъдат волеви и амбициозни, но не е излишно да се предпазват да не налагат насила своите идеи на околните, и напротив премерените ходове и доза дипломация могат да ги предпазят от подкопаване на отношенията и дистанциране от приятелите и колегите им.
В желание да видят своите проекти в ход и развиващи се те изглеждат устремени, самодоволни и фокусирани, но винаги вярващи в това което правят, влагайки е него цялото си сърце. Те са всеотдайни и с желание да доведат започнатото докрай, а завидните организационни качества превръщат човек пресечна точка на много лични интереси, както и балансьор и посредник в отношенията между другите. Вие сте прецизни и с усет за детайла и държите да бъдете наясно с всички налични възможности, свеждайки до минимум появата на неочаквани трудности. Вие сте коректни в отношенията и сделките си и очаквате същото от другата страна и може да бъдете дълбоко наскърбени, ако усетите, че ви мамят или накърняват по някакъв начин доверието ви. Много често си поставяте твърде високи цели, както в отношенията, така и в кариерата и трудно получавате удовлетворения, но с годините ще гледате все по-реалистично и ще бъдете все по-толерантни.
Вие сте открити и щедри когато сте в компания и сте желани на всяко парти и събиране. Вие сте премерени и избягвате неудобните теми в разговорите, улавяте хумора в ситуациите и сте щедри на комплименти и внимание. Ако обаче попаднете в среда, където не се чувствате приети, проявявате своята по-критична и дребната страна на характера. За вас е от изключителна важност да се чувствате сигурни и реагирате с безпокойство, когато позицията ви е разклатена. Вие имате нужда от външно удобрение, разбиране и изслушване, но другите се стремят да ви помагат без да ви укоряват или да ви изпращат “в ъгъла”, тъй като вие пазите ревниво своята лична територия и не позволявате набези в нея.
Известни личности под знака на Плъха: Шарл Азнавур, Марлон Брандо, Крис де Бърг, Джордж Буш, Джими Картър, Морис Шевалие, Барбара Диксън, Кларк Гейбъл, Ал Гор, Мата Хари, Вацлав Хавел, Денис Хупър, Джеръми Айрънс, Жан-Мишел Жар, Крис Кристофърсън, сър Андрю Лойд Уебър, Ричард Никсън, Шон Пен, Кралицата Майка, Ванеса Редгрейв, Уйлям Шекспир, Томи Стийл, Спенсър Трейси, Дюкът на Йорк.






Бивол
Родените през 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 са Бивол
Символ на увереност и сила. Хората, родени под този знак са тихи и търпеливи, мълчаливи и дори бавни, методични и донякъде обезличени, но зад този не особено привлекателен външен облик се крият оригинална и умна мисъл, невероятна упоритост и последователност. Биволите са лидери по натура. Често те са консерватори, пазители на традициите, привърженици на желязната дисциплина, граничеща с диктатурата. Обичат семейството си, но изискват от домашните си безпрекословно подчинение. Жената Бивол е обикновено прекрасна домакиня, често глава на фамилия. Най-голяма опасност за Биволите представлява фанатизмът им. Макар и рядък, гневът им е страшен.
Търпелив и мълчалив, сдържан и уравновесен, точен и методичен, Биволът крие оригинален ум под малко селска външност. Има дарбата да предизвиква откровеност у хората. Обича самотата. Гневът му се проявява рядко, но за сметка на това е ужасен. За предпочитане е да не му оказвате съпротива в такъв момент, защото може да бъде опасен. Типично за Бивола е да бъде началник, той не обича празните приказки, но може да бъде красноречив, ако е крайно необходимо. Родените в годината на Бивола ненавиждат нововъведенията, които могат да разколебаят спокойното им състояние. Те са властни и привърженици на условностите и традицията.
Родените в годината на Бивола са работяги, които успяват да осигурят благополучие на семейството си. Предпочитат свободните професии. Ловки са и в интелектуалния и физически аспект, могат да бъдат добри ръководители. Особено им се удава работата на село. В търговията и обществените отношения се ориентират трудно. Ако извършват работа, свързана с пътуване в командировки бързо губят равновесие и здравето им се влошава.
За съжаление Биволът рядко бива разбиран от останалите хора. Той обича семейството си и се гордее с децата си. Упражнява властта си без компромиси, но винаги е способен на жертви.
Биволът се отнася към любовта като към любезна шега. Той може да бъде предан, нежен, чувствителен, но никога не става романтик. Презира флиртуването и бурната страст. Материалистичното му отношение към живота често става причина за много в това число и съпружески огорчения.
Те не ревнуват своя семеен партньор, за тях съпружеската вярност е висш прерогатив. За тях е идеален брак с хора родени в годината на петела, получава се съгласие между консерватори. Удачни са връзките с хора родени в годината на: плъха, змията и маймуната. Трябва да внимават при контакти с Овца. Капризна и лекомислена, Овцата не е тяхна подходяща партньорка, а комбинацията с Тигър предвещава изтощителна борба за надмощие.
Родените през зимата в годината на Бивола са по-големи късметлии – ще работят по-малко. Тези които са родени през лятото ги чакат години усърден труд.
Под този знак са родени много велики държавници, военноначалници и диктатори: Наполеон, Хитлер, Менахем Бегин, Маргарет Тачър, Мадам дьо Помпадур, Чарли Чаплин, Уолт Дисни, Мерилин Монро.






Тигър 
Родените през 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 са Тигър
Тигърът има буен, необуздан нрав, лесно се гневи, но привлича хората с магнетизма си. Дързък, обича да рискува, което обаче често води до катастрофа. Затова партньорите им ще постъпят добре, ако ги възпират по-често, което никак не е лесно. Ценно качество на Тигрите е ненавистта им към рутината, консерватизма, те не зачитат йерархията, пренебрегват началството, смело вървят напред. От такова тесто са замесени революционерите, авантюристите, те могат да бъдат или големи шефове, или големи престъпници, зависи от условията. Човек на действието, Тигърът често има изключителна съдба, изпъстрена с много преживявания, възход и падения. Твърде пламенни в любовта, те рядко са щастливи в нея. Жената Тигър често се впуска в приключения, които завършват зле.
Тигърът е недисциплиниран и има избухлив характер. Винаги се противопоставя на тези които са над него. Родените в годината на Тигъра често са революционери и вождове. За нещастие не винаги заслужават доверието което им се оказва. Когато викат “Напред” не трябва да им се вярва че те самите ще тръгнат. Тигърът може да докара другите до катастрофа, вкусът му към риск стига до безразсъдство и неосъзнати действия.
Трудно е да се съпротивляваш на магнетизма на Тигрите. Никой не се осмелява да им каже истината в очите. Даже когато се опитват да ги премахнат към тях се отнасят с респект и почитание. Ако Тигърът поразмисли преди да действа може да достигне до големи успехи. Борец по натура, рязък той е способен да се пожертва в името на някаква кауза. Упорит и дребнав Тигърът винаги е в конфликт с някого. Понякога егоист по отношение на дреболиите, Тигърът е способен на безкористност в големите неща. Не се доверява на никого.
Тигърът винаги върви напред, презира установените неща, йерархията и консервативните хора. От родените в годината на Тигъра стават военначалници, ръководители и даже опасни престъпници. Това се отнася и за жените родени в годината на Тигъра, които винаги са готови да се борят за някакви права.
Тигърът е чувствителен, емоционален и склонен към дълбоки размишления и силна любов. Въпреки, че са доста страстни, те рядко са щастливи в любовта. Жените тигър често се забъркват в любовни приключения, които често свършват зле за тях.
Родените в годината на Тигъра могат да свържат живота си с родени в годините на коня и дракона. Трябва да избягват родени в годината на змията и маймуната. Щастливо свързват живота си с честния Кон, Дракона, който му придава сила и разум, с Кучето, което ще бъде винаги до него. Трябва да се избягва мъдрата Змия, която просто няма да го разбере, и твърде хитрата Маймуна. Съществува непримирима борба за надмощие между Тигър и Бивол, като последният е по-силен и по-упорит, следователно с повече шансове за победа. Не води до добро и съжителството със Заека.
Родените в годината на тигъра са хора на късмета. За азиатските народи тигърът е великолепен знак, олицетворяващ мощта на земята и защитата на човешкия живот. Даже имат поговорка – тигър у дома пази от три нещастия – крадци, огън и хитреци. Но ако в къщи има два тигъра единият трябва да изчезне!
Тигри са били: Карл Маркс, Боливар, Хо Ши Мин, Шарл де Гол, Марко Поло, Айседора Дънкан, Робеспиер.





Заек 
Всички родени през 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 са Заек
Той е надарен, умерено амбициозен, приятен за компания, дискретен и най-важното – добродетелен. Зайците обичат обществото и обществото ги обича. В много случаи при повече вглеждане се оказват повърхностни, макар че могат да изучат нещо из основи само, за да блеснат в нечии очи. Обичат комфорта и домашния уют, отхвърлят всичко, което би застрашило тяхната сигурност. Разумни по природа, предприемат една или друга крачка след внимателно обмисляне на всички възможни варианти. Има вероятност да преуспеят в търговията, да бъдат добри адвокати, успешно да развиват политическа или дипломатическа кариера. Жените под този знак ще блестят във всички занятия, които изискват добър вкус, контактност, представителност.
Родените в годината на Заека са щастливци. Те са скромни, сдържани, добродетелни. Говорят добре и умеят да ценят себе си. Сред многото достойнства имат и недостатък – те са повърхностни. Обожават светските събирания, понякога сплетничат, но го правят тънко, внимателно и тактично. Те обичат да приемат гости, държат се светски, някои биха ги нарекли сноби. Педантични са и суетни. Те са консервативни, ненавиждат всичко което може да предизвика усложнения в живота им. Във финансово отношение винаги са щастливи. Ловки в бизнеса, добри спекуланти и сключват винаги изгодни договори. Имат успех в търговията, правото или в дипломатическата кариера.
Родените в годината на Заека обикновено не излизат лесно от релси. Те са спокойни и невъзмутими. В тях има повече сантименталност отколкото истинска чувствителност. Малката им лична неприятност ги разстройва повече от големите беди на другите. Могат да заплачат по незначителен повод, но бързо им минава. Меланхолията на жените родени в годината на Заека е нарицателна. Те са едновременно светски и скромни.
Родените в годината на Заека са услужливи към тези които обичат. Даже кантарът леко се накланя в полза на приятелите за сметка на семейството.
Добра партия за хората родени в годината на Заека са тези родени под знака на Овцата. Подходящи са също и родените в годината на Кучето и Глигана. Трябва да се избягва знака на Плъха.
Известни Зайци са: Катерина Медичи, Сталин, Фидел Кастро, Алберт Айнщайн.





Дракон
Всички родени през 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 са Дракон
Това е любимият знак на китайците. Притежаващи благородно сърце и много жизнени сили, Драконите се стремят да постигнат всичко в живота. Винаги търсят съвършенството, поставяйки прекалено високи изисквания преди всичко към себе си. Доверчивостта им е безгранична, поради което често преживяват разочарования. Липсва им дипломатичност и това е причината да си пъхат носа навсякъде, обичат да дават съвети, които обаче рядко прилагат в собствения си живот. Болезнено амбициозни, те се превръщат в непримирими врагове, когато останат в опозиция. Вечно недоволни, вечно в противоречие с общоприетите норми. Твърде често думите им изпреварват мисълта. Може да успеят във всякакви професии, но трябва да се има предвид, че според китайската митология Драконът е химера: той блести на празничното тържество, устата му бълва огън, но накрая от него не остава нищо друго освен шепа пепел, докато подобно на птицата феникс той не възкръсне отново за следващия празничен обряд.
Родените в годината на Дракона имат в излишък жизнени сили и здраве. Те са открити и честни, не са способни на дребнавости, лицемерие, злосоловие. Доверчиви са и лесно могат да бъдат измамени. Те са чувствителни, стремежът им към съвършенство ги прави взискателни както към другите така и към себе си. Често са раздразнителни и несдържани в думите си. Неудържими ентусиасти, те лесно се увличат. Те са горди, с различни способности, интелигентни, волеви, издръжливи и великодушни. Ползват се с влияние върху другите.
Каквато и професия да изберат – артист, лекар, свещеник, военен, политик те винаги ще блестят. В любовта често са обичани, но те рядко се влюбват. Поради тази причина и рядко изпитват любовно разочарование или мъка. Жените Дракон определено се ползват с успех сред мъжете.
Родените в годината на дракона рядко се женят млади, често остават без брак, защото са с вкус към необвързания живот. Те се чувстват щастливи сами.
Родените в годината на дракона могат да свържат живота си с хора от знака на плъха. Възможни са добри отношения и с хора от знака на змията. Трябва да избягват контакти с родени в годината на маймуната.
Мъжете дракон се привличат от жени родени в годината на змията. Неуспешни са комбинациите с куче и тигър.
В първата фаза на живота си драконите изпитват доста трудности тъй като изискват прекалено много от близките си. Артистичният им темперамент е причина и за много проблеми и във втората фаза от живота им.
Превъзхождащите обкръжението си дракони често са неразбрани. Те имат труден характер, страдат от неудовлетвореност. Според азиатските народи, знакът на дракона е символ на четирите благополучия – богатство, добродетел, хармония и могъщество.
Дракони са били: Сара Бернар, Жана д’Арк, Джон Ленън, Салвадор Дали, Йосиф Броз Тито, Ернесто Че Гевара, Франсоа Митеран.




Змия 
Всички родени през 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013 са Змия
В християнските страни змията има лоша репутация, докато в Азия я почитат за нейната мъдрост и проницателност. За китайците това са най-умните и прозорливите, но и най-алчните животни. В Япония, когато искат да направят комплимент на някоя жена, обикновено казват: “Скъпа, вие сте истинска жена-змия!”. Змиите имат развита интуиция, граничеща с ясновидство, разсъдливи са, въпреки че са способни да вземат бързи решения, доверявайки се повече на чувствата си, отколкото на своя и чуждия опит или съвети. В любовта често пъти се “увиват” около партньора си, като го лишават от свобода на действията, ревнуват силно, сами обаче обичат любовните авантюри.
Ако змията има лоша репутация в християнския свят, то в страните на Азия тя е почитана за мъдростта, прозорливостта си и волята си. Родените в годината на змията са склонни към дълбоки размишления, те са мъдри, образовани, имат страхотна интуиция. Мъжът змия е сантиментален и приятен, с чувство за хумор. Обикновено каквото започнат със сигурност, го довършват до край. Мразят провалите и макар и спокойни по натура вземат бързо решения. Жената змия е красива и често успехът в живота й се дължи именно на красотата. Родените в годината на змията се обличат изискано. У жените се открива даже мания към изискани аксесоари.
Родените в годината на змията не обичат да дават пари на заем. Склонни са към преувеличения. Когато правят на някого услуга толкова се привързват към него, че впоследствие могат да го задушат. Преди да се обърнете за помощ към някой от тях размислете, защото после може да съжалявате.
По отношение на парите, родените в годината на змията не трябва да се притесняват. Те винаги знаят или чувстват как да спечелят повече пари. Не са мързеливи и могат да вършат всякаква работа. Мъжете  змия са нетърпими и ревниви към партньорите си. И мъжете и жените винаги се стремят към извънбрачни връзки , които в повечето случаи им усложняват живота.
Добра комбинация са партньори родени в годината на змията и бика. Комбинацията с тигър е пагубна и за двата знака.
В първата фаза на живота си змията е относително спокойна. В последната фаза се проявява сантименталния и страстен характер и вкусът към приключения.
Змии са били: Мао Дзе Дун, Индира Ганди, Пабло Пикасо, Грейс Кели, Жаклин Кенеди.
Успешни партньорства: Родените под знака на Змията намират приятели сред Биволите и Петлите.
Рисковани партньорства: Жалко за Глиганът, ако попадне на Змия.

Източник: http://astrohoroscopes.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар